Brunswijk: “Efu Haitiaan kon na Moengo Tapu, dan nanga tiki wi go naki deng”

Ronnie Brunswijk

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Abop, zal niet accepteren dat Haïtianen op 25 mei in ressort Moengo Tapu hun stem zullen uitbrengen. De politicus dreigt deze mensen met stokken te zullen slaan indien zij dit toch doen. “Den Haitiaan, mi e bigin waarschuw unu. Efu u kon, den man o naki unu nanga tiki. Efu Haitiaan kon na Moengo Tapu, dan nanga tiki wi go naki deng”, zei de Abop-topman afgelopen zaterdag tijdens de online massameeting van de partij. Onder geen enkel voorwaarde zal zijn partij accepteren dat er Haïtianen naar dat gebied zullen worden gebracht om zo te kunnen frauderen bij de verkiezing. Hij belooft de kiezerslijsten daar met argusogen te checken. Bij de vorige verkiezingen hebben ongeveer 900 personen hun stemmen uitgebracht te Moengo Tapu, maar volgens de Abop’er is dat dit jaar teruggevallen naar 700 zoveel. Hij vindt dat de Abop ook nog gedupeerd wordt doordat 2 van de 9 ressortraadszetels zijn verwijderd. Hij snapt niet waarom 2 rr-zetels en een stembureau zijn opgezet in een gebied waar er juist veel minder mensen zijn. Brunswijk had het over plannen om een extra stembureau op te zetten in het ressort Adjoemakondre. Districtscommissaris Freddy Daniël had in de media verklaard dat hij dit had voorgesteld aan het ministerie van Binnenlandse Zaken, omdat vanwege de Covid-19-maatregelen er met slechts één stembureau ruimtegebrek zou kunnen ontstaan op de verkiezingsdag.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: