Wat kosten reuzenotters Paramaribo Zoo aan voeding?

Eerder liet de directeur van de Paramaribo Zoo, John Altenberg, weten dat de dierentuin moeilijke tijden doormaakt, vooral nu al weken de bezoekersaantallen behoorlijk zijn afgenomen door de Coronacrisis. In topjaren draaide de dierentuin met een gemiddelde van 100.000 bezoekers op jaarbasis vrij redelijk. Het Coronavirus heeft een flinke streep getrokken door het budget van de dierentuin. Dagelijks is het een grote uitdaging voor Altenberg om zijn dieren te kunnen voeden.

De reuzenotters Therry en Bella, zonder meer de publiekslievelingen van Paramaribo Zoo, eten per dag 8 kilo vis. Tilapia, krobia, pataka of walapa staan dagelijks op het menu. In goede tijden was dat een vanzelfsprekendheid, maar de druk op de Zoo neemt toe, nu de prijzen alsmaar blijven stijgen. De directeur laat weten dat hij een vaste leverancier heeft die tot nu toe nog levert voor een bedrag onder de marktconforme prijs, maar dat wordt steeds moeilijker om vol te houden. Behalve de reuzenotters beschikt de Zoo ook over een kleinere zwampotter, die dagelijks 2 kilo vis eet. Een simpel rekensommetje leert dat de dierentuin dus dagelijks 10 kilo vis nodig heeft voor deze 3 otters. Alleen tilapia kost al SRD 35 per kilo. Dat zou bij een marktconforme prijs voor 3 dieren SRD 350 per dag zijn. Op maandbasis eten de 3 otters voor SRD 10.500 bij elkaar. Het is te hopen voor directeur Altenberg dat de bezoekers gauw weer, met in  achtneming van de Coronamaatregelen, de dierentuin gaan bezoeken.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: