Politieke Profielen: August Asinga (BEP)

Mijn naam is August Asinga en ik ben geboren in Paramaribo, 7 augustus 1978.  Ik ben groot gebracht in de Ramgoelamweg in het resort Latour die we kunnen typeren als een ghetto. In het dagelijks leven ben ik ambtenaar verbonden aan het Ministerie van Regionale Ontwikkeling.

Waarvoor wilt u zich gaan inzetten indien u tot volksvertegenwoordiger wordt gekozen?

Ik ben een sociaal bewogen mens. Daarom wil ik mij sterk maken voor de sociaal zwakkeren in de verschillende buurten en verder wil ik werken aan sociale rechtvaardigheid in onze samenleving.

Ik ben kandidaat #5 voor BEP op Lijst 13, Paramaribo.

  • Wat voor problemen ziet u om u heen en op welke manier wilt u die samen met uw partij oplossen?

Ten eerste; ik zie dat bepaalde buurten in Paramaribo achter gesteld zijn. Ik vind dat er verandering moet komen. Mensen in die buurten moeten ook de gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen. Op de tweede plaats heb ik graag dat de rijkdommen die God ons als land heeft gegeven op een eerlijke manier verdeeld worden. Alle Surinamers moeten dezelfde kansen krijgen. Samen met de BEP wil ik mij hiervoor inzetten.

  • Wat voor bijdrage kan de BEP leveren in de ontwikkeling van

Suriname?

De BEP heeft in het verleden bewezen dat we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Zie daar de velen verworvenheden. We kunnen met de ervaring van de afgelopen jaren en de deskundigheid die we in huis hebben helpen om de ontwikkelingen die zich in verschillende sectoren aandienen, regionaal worden gespreid. Dat is een vorm van decentralisatie. De decentralisatie moet niet alleen plaatsvinden op het niveau van bestuur, maar ook financieel. Mensen in de districten moeten de beschikking hebben over alle faciliteiten en voorzieningen zoals nutsvoorzieningen, banken, gezondheidszorg en openbaar vervoer.

  • Wat zijn de grondbeginselen van de partij en hoe worden die ingezet om van betekenis te zijn voor de mensen?

De slogan van de partij zegt het al: “Kans aan kansarmen”. Dat houdt in dat de BEP zich inzet voor iedereen, ongeacht wie je bent en van waar je komt. Als partij geloven wij in de potentie van de mens. We pleiten voor meer kansen aan kansarmen. Tot de groep van kansarmen kunnen onder meer worden gerekend: Vrouwen, alleenstaande moeders, kinderen, mensen met beperkingen, en mensen in moeilijke omstandigheden in dorpen.

  • Wat is uw contact met het electoraat in uw district, hoe loopt uw campagne en hoe schat u uw kansen in?

Ik wil beginnen met het laatste; ik schat mijn kansen heel hoog. Ik vertrouw op de kiezer die moet stemmen op 25 mei 2020. De wereld is sinds de uitbraak van het coronavirus veranderd, vandaar dat ik mijn persoonlijke campagne ook heb aangepast. Ik probeer momenteel via social media het contact te onderhouden met de achterban. Ik heb dagelijks contact met mijn campagneteam.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: