Facebook neemt ZOOM over met een 50-Persoons-videochat

Facebook lanceert een nieuw groepsvideochatproduct dat bedoeld is om te profiteren van een wereld die nu binnenshuis vastzit en een alternatief te bieden voor diensten die de afgelopen maanden in populariteit zijn geëxplodeerd, zoals Zoom.

Messenger Rooms, een functie die beschikbaar zal zijn op het sociale kernnetwerk van Facebook en zijn Messenger app, zal videochats onder maar liefst 50 mensen toestaan, en vereist niet dat deelnemers een Facebook-account te hebben, zei het bedrijf vrijdag in een blogpost. Chats zullen gratis zijn zonder tijdslimiet, en uiteindelijk zullen gebruikers in staat zijn om een “kamer” te creëren van een van de producten van Facebook, met inbegrip van WhatsApp en Instagram.

Videochats zijn een must geworden gezien de miljarden mensen over de hele wereld die binnenshuis blijven vanwege de coronaviruspandemie. De app van Zoom Video Communications Inc., gericht op bedrijven voor zakelijke bijeenkomsten vóór de uitbraak, is in enkele maanden tijd gestegen van ongeveer 10 miljoen gebruikers naar meer dan 300 miljoen.

Ook Facebook heeft al een aantal videochat producten waar veel vraag naar is. Meer dan 700 miljoen mensen voeren dagelijks spraak- of videogesprekken op Messenger of WhatsApp, aldus Zuckerberg, een aantal dat sinds de opkomst van Covid-19 is toegenomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: