Centrale Bank van Suriname tekent Overeenkomsten met Algemene Banken

Communiqué

Heden hebben vijf algemene banken de overeenkomsten, betreffende het restant aan schuldverplichting die de Centrale Bank van Suriname jegens hen had, ondertekend. Dit is mede tot stand gekomen na overleg met de voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging. Hierbij moet worden opgemerkt dat de banken zich intussen ook bereid hadden verklaard om separate overeenkomsten aan te gaan.

Het tekenen van deze contracten volgt na het ‘ringfencen’ van de kasreservemiddelen (Communiqué d.d. 21 april 2020 – ‘Ringfencing vreemde valuta kasreservemiddelen voltooid’). Met de ondertekening van de separate overeenkomsten is nog een stap voorwaarts gezet naar herstel van het vertrouwen in het Surinaams bankwezen.

Centrale Bank van Suriname
4 mei 2020

error: Kopiëren mag niet!