Castelen: “Terugtrekking NDP uit debat is teken van onvermogen”

SPA-voorzitter Guno Castelen is teleurgesteld dat de NDP zich onverwachts heeft teruggetrokken uit het Economische Debat. Voor Castelen komt deze terugtrekking als een onaangename verrassing, want de voorzitter geeft aan tot laat in de zondagmiddag bezig te zijn geweest met de voorbereidingen, waarbij de kandidaat die de SPA vertegenwoordigd werd klaargestoomd voor de grote taak, om het op te nemen tegen de regeringspartij. “Als er geen valide reden is, dan is dit een teken van onvermogen van de NDP om het land te besturen. Dit is een bewijs van onvermogen. Als je na 10 jaren het land te hebben bestuurd en over alle cijfers beschikt dan heb je een voorsprong op alle partijen. Je bent internationaal naar alle conferenties geweest, je hebt alle documenten, je hebt informatie over de IMF- en IDB-missies en je bent dan niet in staat om in 10 minuten uit te leggen wat je van plan bent te doen als je weer wordt gekozen. Dan zou je je eigenlijk ook moeten terugtrekken uit de verkiezingen”, zegt Castelen teleurgesteld. Het verschil met het toespraken op het podium tijdens massameetings is dat in een debat partijen aan de ene kant de mogelijkheid krijgen om hun financieel-economische voornemens, visie en beleidsinzichten te delen met de samenleving, terwijl aan de andere kant de samenleving kritische vragen live kan stellen. Aan het debat van maandag 4 mei staan de partijen NDP, SPA en De Nieuwe Wind tegenover elkaar.

Catelen noemt de onverwachte terugtrekking onsportief. “Omdat het hele land naar het debat uitkijkt. En in plaats om deel te nemen aan zo een belangrijk debat worden vlaggen van mensen weggehaald en pakketten uitgedeeld”, zegt de SPA- voorzitter, die econoom en jurist is. “De terugtrekking is een teken van zwakte, omdat men heeft gehoord dat men tegen SPA in debat moet gaan. Bij de SPA gaat het om de kracht van het woord en argumenten. Tot vanmiddag laat hebben we met mevrouw Williams samen met ons wetenschappelijk bureau gezeten om dit debat voor te bereiden”.   Dat ook HVB zich heeft teruggetrokken is voor Castelen helemaal onbegrijpelijk. “Ik hoop dat de mensen dit zien, dat de partijen van de zittende regering massaal blijk geven van onvermogen”, aldus Castelen.

RB

error: Kopiëren mag niet!