Verdriet en reacties na heengaan Bollywoods romantische held

Acteur Rishi Kapoor, beroemd om zijn romantische rollen, is op 67-jarige leeftijd overleden aan kanker. Inmiddels is acteur op dezelfde dag begeleid naar zijn laatste rustplaats. Hij maakte deel uit van de Kapoor acteerdynastie die Bollywood, de Hindi filmindustrie, lange tijd heeft gedomineerd. Het nieuws van het heengaan kwam als een schok bij eenieder. Niet alleen Bollywood is in de rouw maar ook fans in Suriname hebben hun verdriet geuit middels reacties op sociale media.

Enkele reacties zijn geweest “He will be missed” schreef Sherien; Puja schreef, Mr. Rishi kapoor and Irfan khan leave for their heavenly abode. It’s so uncanny…. Irfan khan born in 1967 and died at age of 53. Rishi kapoor born in 1953 died at age of 67. 1967+53/1953+67=2020”. Ashwien zei: “Jammer. Eerst Vinod Khanna, daarna Sridevi en nu Rishi Kapoor. Echt jammer”. Samantha zei twee grote acteurs overleden. Beiden waren al ruime tijd behoorlijk ziek en zijn meerdere keren behandeld”. Vele Bollywood sterren hebben een terugblik video met Rishi Kapoor gedeeld met zijn hit nummers zoals “ tu tu hai wahi”, humne tumko dekha”

De acteur maakte een enorme spetter in 1973 met zijn eerste hoofdrol in Bobby – een tiener liefdesverhaal. Rishi Kapoor werkte in verschillende multi-starrers met Amitabh Bachchan en zijn oom Shashi Kapoor. Hij had een tweede opkomst in dit decennium, het doen van karakterrollen en het verschijnen in een aantal interessante cameo’s in kleine films. Een generatie van de familie Kapoor werd geboren in de stad Peshawar in Pakistan. De familie migreerde naar India na de scheiding in 1947. In 1990 bezocht Rishi Kapoor een woongebouw in Peshawar, Kapoor Haveli, waar zijn grootvader, Prithviraj en zijn vader Raj Kapoor, werden geboren.

Hij speelde de romantische hoofdrol in tientallen films gedurende meer dan twee decennia, waarna hij een succesvolle overgang maakte naar karakterrollen. Rishi Kapoor debuteerde in 1970 als kinderacteur in de film “Mera Naam Joker” van zijn vader Raj Kapoor. Een aantal van zijn films in de jaren ’80 en ’90 – Khel Khel Mein, Karz en Chandni werden enorme hits. Hij was een kundige danser en sommige van zijn films hadden nummers die zelfs vandaag de dag nog erg populair zijn. Kapoor maakte een succesvol on-screen duo met actrice Neetu Singh. In een van Bollywoods meest duurzame liefdesverhalen namen ze die romantiek ook mee naar buiten toen ze in 1980 trouwden. Hun zoon, Ranbir Kapoor, is momenteel op zich een succesvolle Bollywoodster.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: