Droevige reacties na heengaan Irrfan Khan

De Indiase acteur Irrfan Khan is gisteren op 53-jarige leeftijd overleden. Khan, die kanker had, stierf vredig in het bijzijn van zijn familie. Het heengaan van de acteur heeft vele geraakt, zowel Bollywood acteurs als fans in Suriname. Enkele reacties op sociale media waren “ Zorina schreef  RIP…May Allah Grant Him Janah, Renald zei “Rip indian bro”, Soenita:  “Ik keek laatst naar een mooie film van hem “Puzzel “….RIP”, Danielle: “Hij was echt een super goeie acteur hoor”, Moni: “Gisteravond keek ik nog naar een film van hem”, Vinod: His acting was very special…film: Lunch box… Low budget film… Story was very nice. Mavis : Sterkte rùst zacht. De acteurs gingen plaatsten ook condoleance berichten en enkele van de reacties waren: Bobby Deol schreef : “Ik heb goede herinneringen met Irrfan. Ik wou dat ik hem gedurende zijn laatste dagen kon zien”,  Ranveer Singh plaatste een foto op zijn  waarop ze elkaar zagen omhelzen. De acteur onderschreef de post met een emoji met een gebroken hart. Actrice Nimrat Kaur zei  “Ik kan het me niet voorstellen en ik had me nooit kunnen voorstellen dat ik in de verleden tijd over Irrfan zou praten. Ik herinner me nog de haastige ontmoeting die ik met hem had op CSMT-station. We maakten allebei verschillende scènes voor The Lunchbox. Anupam Kher plaatste op Twitter een bericht en  deelde  ook een video,  “Niets is zo hartverscheurend en tragischer dan het nieuws van het overlijden van een dierbare vriend, een van de beste acteurs en een geweldig mens #IrrfanKhan. Verdrietige dag !! Moge zijn ziel in vrede rusten” onderschreef hij de clip.

De acteur maakte twee jaar geleden bekend een neuro-endocriene tumor te hebben, een zeldzame vorm van kanker die ertoe leidt dat er een overmaat aan hormonen en hormoonverwante stoffen wordt aangemaakt. Khan speelde in veel Bollywoodproducties, maar werd bekend bij het grote publiek door Slumdog Millionaire (2008), Life of Pi (2012) en Jurassic World (2015). Voor zijn rol in Slumdog Millionaire kreeg hij de Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture. Khan laat zijn vrouw schrijfster Sutapa Sikdar en twee zonen, Babil en Ayan, achter.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: