Politieke Profielen: Sharine Sedney (DA’ 91)

Sedney Sharine werd geboren op 1 maart 1982 te Paramaribo, en heeft bedrijfskunde en Rechten gestudeerd aan de Anton de kom Universiteit van Suriname

“Ik ben de oudste uit een gezin van twee meisjes en heb zelf twee jongens.
Ik ben werkzaam in het Onderwijs en heb daar zeer bewust voor gekozen, omdat dat mijn passie is, echter wens ik mij in de toekomst verder te specialiseren als jurist. Mijn kinderwens is altijd geweest eens te mogen functioneren als rechter. Gezien mijn ”koppige geest” en doelgericht karakter komt het niet vaak voor dat niet ga voor hetgeen in wil bereiken.

Mijn visie voor Suriname is dat dit land HET land wordt van gelijke kansen voor elke burger, zodat iedereen de kans heeft zijn of haar talent tot zijn volledige recht te brengen. Dat wil zeggen dat u de gelenheid moet krijgen te zijn wat u wil zijn en een positieve bijdrage moet kunnen leveren aan uw eigen opbouw en zo ook aan de opbouw van het land.

Om hier specifieker op in te gaan:

 • Elk kind heeft recht op onderwijs. Wat wij zien, is dat niet een ieder dat kan betalen. Wat wil ik doen: ervoor zorgen dat er een onderwijsfonds komt en een speciale commissie die er daadwerkelijk voor zorgt dat het onderwijs betaald wordt voor diegenen die het niet zelf kunnen betalen.
 • Iedereen heeft het recht op begeleiding om te bereiken wat hij of zij wil bereiken. Al op de basis school moeten kinderen bekend gemaakt worden met de verschillende beroepsmogelijkheden in het land en ook conform ondersteunt worden. Niet als het kind een leer achterstand heeft moet het bij voorbaat betekenen dat er geen betere
  toekomst is voor dat kind, inclusief het speciale kind met een lichamelijke of geestelijke beperking.
 • Wie wil nou niet een huisvesting? Ook u heeft daar recht op. Daarvoor hoef je niet speciaal lid te zijn van de aanzittende partij, toch? De regering moet al het mogelijke doen haar burgers een dak boven het hoofd te bieden.
 • We weten ook dat iedereen het recht heeft op een stuk grond. Het mag nimmer zo zijn dat er mensen zijn die dat niet hebben, terwijl anderen zich verrijken met meerdere hectares.
 • Ondernemers moeten gestimuleerd worden hun producten op de (internationale) markt te kunnen brengen. Suriname heeft dingend productie nodig, om zo te werken aan economische stabiliteit.
 • En zo kunnen we pagina’s vol schrijven van wat u verdient, maar ondanks aanwezigheid van de middelen, toch moet ontberen.
  DA’91 gunt u dit alles en Sharine Sedney wil samen met u erop toezien dat u dat krijgt. OMDAT U BETER VERDIENT.
  Gelijke rechten, gelijke kansen voor iedere burger van Suriname.
  Stem DA’91
error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: