Politieke Profielen: Judith Tilborg (DA’ 91)

Ik ben Judith Y. C. Tilborg; geboren uit het huwelijk Gustaaf E. en Mildred G. Tilborg- Sporkslede. Ik ben een rustig kind geweest en mijn vader stelde zich altijd aan met zijn eerste kind/dochter en nam me overal mee. Moeder was modiste en ik kreeg altijd een nieuwe jurk wanneer papa me mee uit nam. Helaas, zijn mijn ouders veel te vroeg heengegaan toen ik nog een tiener was en ik heb me door het leven heen moeten wringen.

Na de Mulo-A heb ik mijn algemene ontwikkeling wat opgevijzeld met cursussen en korte opleidingen tot een MBO-niveau. Ik ben altijd een vrolijk mens en sociaal ingesteld zoals wijlen mijn vader. Ik heb me best gedaan om ondanks alle lastige zaken die op mijn pad kwamen, te overleven en mag niet ontevreden zijn.

Waarom heeft u gekozen voor politiek?
Omdat de levensloop van een ieder politiek beinvloed wordt, ook al staan we daar vaak niet bij stil. Wanneer het positieve beinvloeding is, is dat natuurlijk wenselijk, maar negatief brengt je geen stap verder en alleen maar achteruit. Zoals ik het heb ervaren de afgelopen periode, is het achteruitgang, inflatie, devaluatie; onze koopkracht en levensstandaard is kapotgeslagen, normen en waarden zijn met de grond gelijk gemaakt of zelfs begraven; ongelijkheid, oneerlijkheid, bedrog, leugenpolitiek vieren hoogtij. we moeten terug naar een beter leefbaar en vernieuwde Republiek Suriname. Het kan echt anders dan we de afgelopen periode hebben ervaren. Ik voel me met begeleiding van mijn Hemelse Vader  integer, eerlijk, oprecht, capabel om te helpen bijdragen aan ontwikkeling voor ons land, waar alle surinamers recht hebben op welzijn en welvaart.

Wat zijn uw doelstellingen in de DNA?
Allereerst helpen bijdragen dat dit weer een gerespecteerd orgaan/instituut mag wezen, waar volksvertegenwoordigers ook repect naar het volk toe etaleren en het niveau weer opgekrikt mag worden. Alle wetten die op onrechtvaardige basis zijn gewijzigd of tot stand zijn gekomen moeten wederom aangepast of corrigeerd worden, zodat het recht zijn beloop kan hebben, zodat gelijkheid bewerkstelligd kan worden, zodat een ieder die wil bijdragen aan ontwikkeling die kans ook krijgt, productie kan toenemen, onze verdiensten kunnen toenemen, we onze schulden kunnen betalen, zodat het vernieuwen van de Republiek Suriname een feit kan worden en de wereld naar ons opkijkt en wij met trots verder mogen presteren en voortgaan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: