Romeo Stienstra: “Voor herstel heb je integere leiders nodig”

Romeo Stienstra

In gesprek met Dagblad Suriname vertelt Romeo Stienstra, kandidaat-nummer 11 van DA’91 in Paramaribo, dat voor herstel integere leiders nodig zijn. Stienstra: “Ik ben 50, gehuwd en geboren en getogen in Suriname. Ik ben piloot en al 30 jaar actief in de luchtvaartsector. Ook in de padvinderij ben ik actief geweest. Ik heb besloten om in de politiek te stappen want de situatie verslechtert met de dag. We zijn hier geboren en aan de kantlijn blijven is geen optie meer. We moeten optreden om een keerpunt voor herstel en een prettig Suriname teweeg te brengen. DA’91 loopt al een hele tijd mee, ruim 20 jaar. Ik ben ook al een tijdje daar en de manier van politiek voeren is anders. De partij staat waarvoor zij opkomt en ze durven hun mening te geven.”

Voor herstel heb je integere leiders nodig

“We proberen eigenlijk een dialoog te hebben met de kiezers. Een heleboel partijen maken beloftes, wij doen dat niet. Wij maken afspraken en wij nemen dan verantwoordelijkheid. Er zijn al wetten, er zijn al systemen, maar het zijn de mensen die uitvoering moeten geven. Kijk, je hebt een auto en iedereen is chauffeur. Maar wie is capabel en verantwoordelijk om jou van punt a naar b te brengen. Zo zien wij het. Wij kunnen een verschil uitmaken. DA’91 is duidelijk. Wij werken niet met mensen met een strafblad. Wij werken samen, maar op basis van programma’s. Wij zijn zeker dat wij niet met de NDP gaan werken. Ik heb een persoonlijke ervaring in de jaren ‘80 en ‘90 meegemaakt, de jaren van economische neergang. Wat we afgelopen 10 jaar hebben meegemaakt en wat afkomt op ons is vele malen erger. Het zijn steeds dezelfde mensen. Dat is alvast een reden. Je kan niet werken met de veroorzakers van de situatie. We moeten naar bestuurlijk herstel. We moeten dat weer op rails zetten. Als de overheid een chaos is, dan werken de mooiste plannen niet. Eerlijk bestuur is een must”, aldus Stienstra.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: