Bewakers cellshop tijdens lockdown overvallen

Twee bewakers van een cellshop aan de Kwattaweg zijn in de nacht van zondag op maandag 27 april overvallen. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat vijf gewapende criminelen het terrein zijn opgegaan en de bewakers eerst hebben uitgeschakeld door hen te vast te binden en vervolgens de telefoonzaak middels braak te betreden. Dagblad Suriname heeft in verband met dit onderzoek gesproken met de directeur van het bedrijf. Hij bevestigt dit geval. De daders hebben de achterdeur van de shop ingeslagen en hebben zich via die ontstane opening toegang tot de shop verschaft. Zij hebben daaruit tal van mobiele telefoons, laptops en een groot geldbedrag in SRD en valuta weggenomen. Ook van de bewakers werden hun mobiele telefoons weggenomen. “Het schijnt dat de lockdown een open en veilig spel is voor de criminelen om hun slag te slaan. De samenleving gaat ervan uit dat niemand zich na 20.00 uur op straat mag begeven. Wie weet dat de criminelen ook toegangspasjes hebben van de overheid om zich in de nachtelijke uren vrijelijk te bewegen over straat en hun slag te slaan”, zegt een ondernemer aan Dagblad Suriname. Het wordt juist ellendig in Suriname, omdat de doorsnee burgers, die door kleine klusjes aan wat geld kwamen, momenteel thuis zitten zonder werk. Deze mensen gaan op straat om te stelen en overvallen te plegen om hun gezin te voorzien van voeding en andere zaken, aldus de bezorgde ondernemer.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: