Strenge coronamaatregelen bij start uitbetaling AKB

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is maandag van start gegaan met de uitbetaling van de Algemeen Kinderbijslag (AKB) voor Paramaribo. Het ministerie geeft wat de Covid-19-maatregelen betreft, het goede voorbeeld. Minister André Misiekaba is persoonlijk op locatie geweest om na te gaan of de nodige voorzorgsmaatregelen inderdaad in acht zijn genomen om de mensen te beschermen tegen het Coronavirus. De bewindsman hield de aanwezigen voor om in alle rust de instructies van Sozavo op te volgen, zodat alles vlot kan verlopen en de veiligheid kan worden gewaarborgd. Er zijn extra tenten en stoelen geplaatst, terwijl er ook rekening is gehouden met de afstand in de tent waar de mensen zitten. Bij de poort is ontsmettingsmiddel geplaatst voor de handhygiëne, terwijl de medewerkers ook hun mondkapjes aan hebben. De regering is volgens de minister in het kader van de maatregelen tegen het Coronavirus bezig om na te gaan in welk kader zij ondersteuning kan geven aan mensen die hun werk hebben verloren of nu thuis zijn geplaatst. Deze week nog zal de regering met een antwoord daarop komen. De eerste twee personen werden door de bewindsman zelf geholpen. Vandaag zal de uitbetaling starten in Sipaliwini. Dat zal ongeveer drie en een halve week duren. Na Paramaribo en Sipaliwini, zullen in volgorde Nickerie, Coronie, Commewijne, Para, Saramacca, Brokopondo, Wanica en Marowijne aan de beurt komen.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: