Dayanand Dwarka: “Ik wil het verschil uitmaken voor de burgers van het land”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Dayanand Dwarka, DNA-kandidaat nummer 2 van de NPS in het district Wanica dat hij het verschil wil uitmaken voor de burgers van het land. Dwarka die vakbondsleider is, geeft aan dat hij al heel lang in de politiek is. “De drang om iets te doen voor de mensen is er altijd geweest. Er is ook tegenstand geweest vanuit de regering, maar ik ben geruime tijd lid geweest van de PVF, daarna ook de VHP en we hebben best wel zaken kunnen realiseren.” Landbouw en de kleine man genieten prioriteit bij Dwarka.

Altijd gewerkt

“Er is een wezenlijk verschil tussen mij en de andere mensen die al jaren zeggen dat ze zaken gaan doen. Ik ben niet uit de hemel gevallen en plotseling zeg ik dan ‘ik wil iets doen’. Ik heb altijd gegeven aan de samenleving. Ik voel mij niet op mijn gemak om de mensen te vragen om op mij stemmen. Ik heb altijd strijd geleverd. Er zijn ook dieptepunten geweest. Dieptepunt is toen ik vrienden heb verloren bij de Decembermoorden. Maar ik heb overal gewerkt in het land. Als ik vertrouwen krijg van het volk van Wanica, dan zal ik mij buitengewoon inzetten.” Verheffing van de mens over de hele land en inzetten voor productieverhoging zijn zaken waarvoor Dwarka staat. “Ook moeten er ondernemingen en arbeidsplaatsen worden gecreëerd.

Mensen zullen verarmen in de komende maanden. Mensen zullen niet uitkomen en dit moet allemaal opgepakt worden. De mensen moeten tegemoet gekomen worden en opgevangen worden”, zegt het potentieel DNA lid.

Bouwkavels voor burgers

Eén van de belangrijkste speerpunten in Houttuin waar Dwarka woont, is de vuilstortplaats te Ornamibo. “Die belofte doe ik: het moet verwijderd worden. Het moet naar een onbewoond gebied. In Wanica krijg je mensen die vaak op zoek zijn naar een bouwkavel. Zij zien geen mogelijkheid om met hun inkomen een dure kavel te kopen. Maar ik wil me sterk maken voor een bouwkavel voor de burgers waar ze zelf kunnen bouwen. Ik beloof geen huizen zoals Bouterse, maar ten minste een kavel. We hebben in het verleden al dergelijke projecten uitgevoerd. De mogelijkheden zijn er, het is jammer dat het niet gebeurt. Ik wil het verschil uitmaken, door een aanspreekpunt te zijn voor de gewone man. Ik zal wekelijks een dag helemaal beschikbaar zijn voor spreekuur voor de kleine man.”

Keuze NPS

Een zetel geven ligt in de handen van het kiezersvolk meent Dwarka. De NPS is altijd een stabiele betrouwbare partij geweest. “Wij hebben puinhopen opgeruimd in ‘87, ‘91 en na 2000.

Steeds opgeruimd en stabiliteit en waardevastheid gegeven aan de munt die we vandaag de dag missen en ervaren hoe belangrijk het is. Dat zijn zaken die mede door toedoen van de NPS gerealiseerd zijn. De NPS heeft een enorme bijdrage geleverd en we moeten terug naar die situatie. De huidige situatie is desastreus en we hebben geen andere keus dan de toekomst vertrouwen aan mensen die in het verleden hebben bewezen het land te kunnen redden. Mijn keus was simpel, als de NPS woord geeft dan zal die gehouden worden. De NPS zal geen kiezersbedrog plegen”, beweert Dwarka met stelligheid.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: