Minder griepgevallen door voorzorgsmaatregelen tegen Corona

Amar Ramadhin

Amar Ramadhin, arts bij Curamed, zegt dat het aantal griepgevallen in deze periode niet verschilt met wat over het jaar heen normaal bij de huisartsen wordt gemeld. Omdat er zoveel gelijkenissen zijn met het Covid-19-virus, zijn medici daarom ook extra alert met de screening van patiënten die bij de poli’s van de huisartsen aankloppen. “Er zijn toch veel mensen die bellen met griepverschijnselen en dan proberen wij aan de hand van de vragen te plaatsen onder de noemer Covid-19 verdacht. Als dat niet het geval is, dan is het gewoon een griep”, zegt de arts aan de krant. Hij adviseert personen om daarom goed op de voeding te letten en regelmatig producten met vitamine C, groente en fruit te consumeren en goed te bewegen. Doordat mensen ook heel bewust zijn sinds de komst van het Covid-19 virus en hierdoor hand sanitizers en mondkapjes gebruiken en uit de buurt blijven van zieke mensen, blijkt volgens Ramadhin dat mensen nu minder ziek worden of griep krijgen. “Dat is ook één van de lessen die wij uit deze periode kunnen meenemen”, stelt hij. De arts hoop dat deze voorzorgmaatregelen ook ervoor zorgen dat andere ziekten, zoals pokken bijvoorbeeld, ook veel minder zullen voorkomen.

Wat griepgevallen betreft, merkt de arts op dat in Suriname er soms wel piekperiodes zijn waar veel personen met deze griepsymptomen bij de huisarts verschijnen, maar dat neemt niet weg dat griepgevallen normaal het heel jaar door voorkomen. “Griep is ook een virale infectie door influenza, maar verschilt qua symptomen niet veel met Covid-19. Bij Covid-19 moet je heel specifiek in contact zijn geweest met iemand om besmet te zijn. Bij normale griep is de incubatietijd ook wat korter, 2 dagen. Bij Covid-19 is dat 14 dagen maximaal”, aldus Ramadhin.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: