Strei!: # 1 in Paramaribo en Commewijne, # 17 in Wanica

Strei!, SPA, PL, Pro en SDU in top 5 Paramaribo

De politieke partij Strei! met Phil Soemita als lijsttrekker in Paramaribo is nummer 1 op het stembiljet. De loting voor de volgorde van de partijen is in alle kiesdistricten gisteren gehouden. Daarna volgt de SPA op nummer 2, Pertjajah Luhur op nummer 3, PRO op nummer 4, SDU op nummer 5, A20 op nummer 6, DA ’91 op nummer 7, NDP op nummer 8, Palu op nummer 9, DOE op nummer 10, Abop op nummer 11, VHP op nummer 12, BEP op nummer 13, VVD op nummer 14, NPS op nummer 15, HVB op nummer 16, en De Nieuwe Wind als laatste op nummer 17. Het is volgens districtscommissaris Mike Nerkust, voorzitter van dit stembureau, voor het eerst dat 17 politieke partijen meedoen aan de verkiezingen in Paramaribo. Vandaar dat hij ook verwacht dat het stembiljet ook heel groot zal uitzien.

In de districten doet niet iedereen mee. In het district Wanica heeft nieuwkomer PRO nummer 1 op de lijst gehaald. Daarna volgt de VVD op nummer 6, DA’91 op nummer 3, Pertjajah Luhur op nummer 4, Abop op nummer 5, NPS op nummer 6, SDU op nummer 7, NDP eveneens op nummer 8, De Nieuwe Wind op nummer 9, A20 op nummer 10, HVB op nummer 11, DOE op nummer 12, SPA op nummer 13, BEP op nummer 14, VHP op nummer 15, Palu op nummer 16, en Strei! als laatste op nummer 17. In het district Commewijne is ook Strei! nummer 1. Hierna volgen DA ‘91(#2), VHP (#3), HVB (#4), NPS (#5), SPA (#6), Pertjajah Luhur (#7), DOE (#8), A20 (#9) en NDP (#10). In Coronie ziet de volgorde als volgt uit: NDP (#1), VHP(#2), A20 (#3), Palu (#4), Pro (#5), Abop (#6), NPS (#7). Nu de plek op het stembiljet bekend is, zullen de politieke partijen hun achterban instrueren hoe te stemmen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: