Politieke Profielen: Aloysius Aside (NPS)

Aloysius Aside, geboren en getogen in het district Brokpondo meer bekend als Bakker. Als jongeman was ik grafisch ontwerper en vertrok toen naar Nederland. In deze branche was het moeilijk mij te handhaven, dus moest ik uitkijken naar andere mogelijkheden om in mijn onderhoud te voorzien.

Ik schreef me in op een bakkersopleiding welke ik met goed gevolg afrondde om vervolgens enkele jaren in die branche in Nederland te werken. Het kriebelde heel erg om terug te komen naar dit mooi land.

In het jaar 2000 nam ik het besluit en kwam terug naar Suriname om mij vervolgens te vestigen als bakker in het district Brokopondo. Sindsdien ben ik ondernemer en heb mijn eigen bakkerij in het dorp Nieuw Lombé, van waaruit ik grote delen van Brokopondo voorzie van brood en op hoogtijdagen van aanverwante producten.

Wat wil ik Aloysius doen voor Brokopondo en in het algemeen voor Suriname?

Ik ben van mening dat de Overheid veel te weinig doet om jonge Surinamers te stimuleren tot ondernemers en dat jonge ondernemingen aan hun lot worden overgelaten. Mijn district kent grote groepen jongeren met aanleg in verschillende richtingen die met de nodige begeleiding kunnen uitgroeien tot kleine ondernemers. De werkgelegenheid in het district Brokopondo loopt achter, waardoor elke jongeman zich geroepen voelt om aan goudwinning te doen.

De scholingsmogelijkheden zijn er niet om daadwerkelijk bij te dragen aan het oplossen van het werkgelegenheidsvraagstuk. Het leven in het district Brokopondo moet gestimuleerd worden om tradities te doorbreken.

Onze Overheid zal gericht een frequenter beleid moeten ontwikkelen om het leven in Brokopondo aangenamer te maken.

Ik ben tot de Nationale Partij Suriname toegetreden in de eerste plaats nadat ik met vele anderen had gesproken en voornamelijk mijn vader, die mij bij de partij introduceerde.

De Nationale Partij Suriname heeft bewezen dat als zij beleid viert er rust, stabiliteit en ontwikkeling heerst. De Nationale Partij Suriname is de enige Partij in Suriname die garantie biedt dat er geen corruptieve praktijken worden afgedekt en dat overtreders van wettelijke bepalingen gestraft worden.

Dit zijn o.a. zaken die voor mij van doorslaggevende aard zijn. Zie hier belangrijke zaken die de Surinamer moeten motiveren om te stemmen op de Nationale Partij Suriname en voor Brokopondo op kandidaat No. 3 van deze partij.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: