Wilgo Valies: “Ik heb me teruggetrokken als DNA-kandidaat”

Wilgo Valies

Het is opmerkelijk dat de voormalige vakbondsleider Wilgo Valies niet op de kandidatenlijst pronkt van de NPS. Is er hier net als bij de VHP ook sprake van beloftes die niet zijn waargemaakt door de leiding van NPS? Daarover wilde Valies niet in details treden met Dagblad Suriname. Wel geeft hij te kennen dat hij zich teruggetrokken heeft als DNA-kandidaat. Initieel was hij op nummer 4 geplaatst op de lijst van NPS-Commewijne. “Velen denken dat ik in Paramaribo woonachtig ben, maar ik woon al 10 jaren op Commewijne. Ik wil niet ingaan op waarom ik me teruggetrokken heb. Voor nu kan ik zeggen dat ik geen belangstelling heb voor de job van parlementariër”, luiden de voorwoorden van Valies.

Hij vermeldt erbij dat hij NPS niet omarmt heeft voor een bepaalde positie. “Ik wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze samenleving. Daarnaast wil ik ook een bijdrage leveren aan NPS, zodanig dat ze meer zetels kunnen behalen. Ik denk dat ik op meerdere fronten ingezet kan worden waardoor NPS ook een beter resultaat kan neerzetten.” Als coördinator van Commewijne heeft Valies zich veel beziggehouden met het mobiliseren van mensen. Daarmee gaat hij nog steeds door. Zelf had hij heel graag gewild dat er radicale veranderingen zouden komen op de kandidatenlijst van zijn partij. “Maar dat gaat niet 123. Vandaar dat ik me teruggetrokken heb als DNA-kandidaat. Ik zal me op een andere manier inzetten voor de partij”, aldus Valies. Marlon Budike, Manoth Khoemar Sahai, Aneka Troenodjoto en Bisoendath Jakhari vormen de 4 kandidaten van NPS-Commewijne.

KSR

error: Kopiëren mag niet!