Fruitverkoop maakt betere tijden mee

“Opmerkelijk genoeg loopt sedert midden maart tot op heden alles goed met de verkoop. Ik heb intussen veel vruchten verkocht en moet vaak genoeg aanvullen. Wat mij ook op is gevallen, is dat de verkoop eigenlijk nu beter is dan afgelopen maanden sinds de uitbraak van het Coronavirus”, zegt een handelaar. “Fruit werd niet zo vaak gekocht”, geven de meeste handelaren aan tijdens een gesprek. “Je zag vaak genoeg groentesoorten in de boodschappentassen”, zegt een handelaar. “Vruchtensoorten waaronder kersen, mopé, sinaasappels of manja’s werden vaak genoeg in het groot op bestelling gekocht om sap ervan te maken of om te stoven. Mijn vaste klantenkring koopt vaak pommecitair, manja of pommerak om op azijn te zetten. Hoe groente en fruit de meest belangrijkste recepten nu zijn tegen het virus, gaat het aardig met de verkoop”, benadrukt de handelaar.

Een hoop manja’s kan men vinden voor SRD 10 tot SRD 20, watermeloen van SRD 10 tot SRD 50 en een tros bacoven voor SRD 5 tot 15. Verder werd door verschillende handelaren aangegeven dat de richtlijnen voor wat betreft hygiëne gevolgd worden.  “We verminderen ook contactmomenten door mensen te vragen om zo ver mogelijk te staan van mekaar en de vruchten niet aan te raken. Wij lopen vaak genoeg met de klant mee en met handschoenen aan pakken we een fruit of de gekozen vruchtsoort voor de klant. Geduld speelt hierbij ook een belangrijke rol. De klant gaat op bepaalde momenten een beter overzicht willen hebben van wat hij of zij koopt en dat proberen wij ook te tonen”, vertelt een andere handelaar.

Bij verschillende vruchtenstands langs de straat werd ook door verkopers opgemerkt dat de meeste medewerkers op meerdere momenten van de dag erop gewezen worden om de huidige overheidsmaatregelen en de richtlijnen goed in acht te nemen. “Het is iets dat je toch niet overal kan zien, maar van wat ik heb meegemaakt, stel ik dit wel op prijs”, zegt een klant van een van de vruchtenstands tegen de krant. “De leidinggevenden zijn ook extra alert dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Ook de medewerkers spreken en corrigeren mekaar”, aldus de consument. Ook wordt er door verschillende consumenten aangegeven dat bepaalde vruchtensoorten duurder zijn geworden.  Een van de handelaren ging hierop in en gaf aan dat de meeste vruchten, die vaak genoeg ook gevraagd worden, lastiger verkrijgbaar zijn, waardoor de producten duurder worden in prijs. “Vruchtensoorten als zuurzak. Tot zo ver ben ik blij met de omzet. Ik kan van geluk spreken dat ik nog kan verkopen en verdienen. Velen kunnen nu niet zo uitgebreid daarover praten of kunnen dat helemaal niet zeggen”, aldus een andere handelaar.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: