Prostitutie via de zijingang

Redenerend vanuit het gezond verstand zou verwacht kunnen worden, dat vanwege de gruwel die uitgaat van het Coronavirus, hoerenloperij zou stoppen. Eenieder zou, gezien het grote gevaar en de drang naar zelfbehoud, automatisch een eigen en een collectieve veiligheid moeten ontwikkelen. Niets is minder waar gebleken. Integendeel schept de maatschappij een vruchtbare bodem voor de verspreiding van het virus, via de zelfkant van de maatschappij.

Business as usual

“Het zich tegen betaling beschikbaar stellen voor seksuele handelingen is door de uitbraak van het Coronavirus op het moment minder frequent, maar dat wil niet zeggen, dat de bloemetjes niet buiten worden gezet.” Blijkt onder andere aan de Timmermanstraat, Waaldijkstraat en de Hofstraat waar vooral sekswerker van Guyanese en Santo Dominicaanse afkomst diensten verlenen. Ze zitten minder op de stoepen om gegadigden aan te trekken. Maar binnenshuis is het ‘business as usual’.

Nengre doro

Ondanks het verbod op het uitoefenen van “contactberoepen” blijven sekswerkers bezig. Dit doen ze vooral uit financiële noodzaak, maar ook uit gewoonte. Zonder deze richting is hun wereld als het ware leeg. De nengre doro hoeft maar opengestoten te worden om in een poel van genot terecht te komen.

Het voordeel van de hoerenloper

Door de maatregelen rondom het Coronavirus is ook de prostitutie ingedamd. Zij, man en vrouw die het oudste beroep ter wereld uitoefenen, zijn hard geraakt door Coronavirus. Inkomsten zijn weggevallen of zachter uitgedrukt, minder geworden. Een hoerenloper: “Ik haal mijn voordeel uit de ontstane situatie. Ik kan flink afpingelen op de prijs, omdat de spoeling dunner is geworden voor de hoeren. Ik ga er nu vooral overdag erop uit om aan mijn trekken te komen”.

De avondklok heeft nog meer roet in het eten gegooid

Prostituee: “Ik heb niet alleen minder inkomsten. Het werk is ook minder gezellig geworden. Het vermaak rond mijn werk is komen weg te vallen. Wij hangen niet meer zoveel rond de bar. Het voorspel is komen weg te vallen. Tegenwoordig is het meer binnenwippen en weer eruit.”

Avondklok geen onoverkoombaar probleem

Bordelen mogen niet open. Maar de meeste zijn, via de achterdeur, toegankelijk. De avondklok is als het ware geen probleem. Vaste gasten e broko dey. Hierdoor stijgt de adrenaline. Er hangt iets speciaals rond deze ervaring. Het is anders dan anders. De band met de nachtvlinders en het orgasme lijkt er sterker van te worden. Onder normale omstandigheden zou het veel zakelijker zijn. Vooruitbetalen is dan gebruik. En ben je aan je trekken gekomen, is het wegwezen geblazen. Maar de omstandigheden hebben de regels verzacht. Blijven slapen en de kans op verder avontuur is daarbij niet uitgesloten. Want je kan de deur toch niet uit. Zowel gast als dienstverlener schikken zich hierin.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: