Herstart SVB competities hangt af van de overheid

John Krishnadath

Er is nog geen datum vastgesteld wanneer de competities van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) van start gaan. De voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB John Krishnadath zegt tegen Dagblad Suriname dat de competities weer van start gaan als er helemaal geen coronadreiging meer is in het land. Volgens Krishnadath kan er pas een besluit genomen worden als de overheid alles met betrekking tot de lockdown weer open doet. “Afhankelijk van wanneer het land wordt opengegooid hebben we een model uitgewerkt die we gaan hanteren”. De voetbalbond heeft reeds enkele scenario’s uitgewerkt. Deze zijn gebaseerd op data waarvan ze denken dat de hele situatie rondom coronavirus genormaliseerd wordt. Als de competitie begin mei van start gaat kan de voetbalbond de competitie afmaken. Bij een latere aanvang zal er een andere format gehanteerd moeten worden om zodoende de competitie uit te spelen, omdat er nog wedstrijden gespeeld moeten worden in de eerste ronde en in de tweede ronde. Het kan ook zo zijn dat de hele competitie geschrapt wordt, omdat ze dan in tijdnood komen te verkeren. Elke club heeft volgens Krishnadath minstens drie weken nodig om zich voor te bereiden. De SVB zal een vergadering houden met de clubs zodra de overheid aangeeft wanneer er weer gevoetbald mag worden. Tenslotte zei Krishnadath dat ook de SVB verlies heeft geleden in deze periode, maar ondanks dat,  zijn alle werknemers normaal uitbetaald geworden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: