Apai baalt van de situatie: “Ik wil graag weer competitievoetbal spelen”

De Surinaamse international Dimitri Apai zegt vanuit Trinidad en Tobago dat hij baalt van de situatie rondom het voetbalgebeuren. De spits van W Connection sprak gisteren nog met ploeggenoot Sergino Eduards van de selectie dat hij van de situatie baalt en graag weer competitievoetbal wil spelen. Ook in Trinidad is de competitie stilgelegd wegens het coronavirus. “Ik heb lang geen competitiewedstrijd gespeeld en het is hinderlijk voor mij”. Apai mist ook het samenzijn met de medespelers van de voetbalselectie. “Alles voelt nieuw aan. Alsof ik helemaal opnieuw moet beginnen. Ondanks ik me workout thuis doe. Voetbal is een teamsport en als ik niet met de boys kan zijn voelt het niet prettig aan”. Apai krijgt los van de oefeningen van fysiotherapeut van de Surinaamse selectie Bastian de Boer ook trainingen mee van zijn trainer in Trinidad en Tobago die de laatste twee weken samen met hem werkt. Apai hoopte graag dat hij bij zijn familie in Suriname was in deze moeilijke periode, maar door de sluiting van de verschillende luchthavens lijkt het niet meer mogelijk. “In zo een situatie heb je liever dat je met je familie bent dat alleen. Het werkte de voorgaande weken echt op me zenuwen, maar daarna drong het door dat ik niets eraan kan doen”. Apai hoopt niet dat de Surinaamse sporters in deze periode stilstaan. “Doe iets, zit niet gewoon want als alle sporten hervat worden, gaat het heel moeilijk voor je zijn om opnieuw te beginnen. Dus liever doe je iets thuis, want je hebt nu alle tijd van de wereld”.

W Connection staat op de vierde plaats met 27 punten  uit 16 wedstrijden, dat zijn 15 punten minder dan de koploper die 17 wedstrijden gespeeld heeft. Er zitten 11 ploegen in de T & T Pro League. In Trinidad hebben 109 mensen het coronavirus opgelopen, waarbij er 8 doden vielen en 16 mensen hersteld zijn. Er is momenteel een lockdown in Trinidad tot 30 april. Volgens Apai kan deze weer verlengd worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: