Ondanks corona blijven Surinaamse wielrenners actief

Het coronavirus is overal, maar de Surinaamse wielrenners staan niet graag stil. Wat dat betreft hebben de wielrenners ook geluk dat fietsen een sport is die je prima alleen kunt doen. Er wordt wel gefietst in een kleine groep van niet meer dan 3 mensen, maar wel achter elkaar op een afstand. Wat het beleid van social distancing betreft zitten de wielrenners goed, vertelde de voorzitter van de Surinaamse Wielren Unie (SWU) Michael Esajas. De voorzitter maakte duidelijk dat de wielrenners de gegeven informatie van de overheid op de voet volgen. “Als je verkouden bent of een griepje hebt moet je thuis blijven”. De overheid heeft duidelijk aangegeven dat de wielrenners die zich niet lekker voelen thuis moeten blijven. De voorzitter zei dat de wielrenners op deze manier elkaar kunnen helpen. Hij gelooft wel dat zij ervan bewust zijn. Esajas gaf verder ook aan dat er ook door wielrenners thuisoefeningen gedaan kunnen worden. Oefening die thuis gedaan kunnen worden zijn rek- en strekoefeningen en ook oefeningen op de hometrainer. Esajas kwam met het nieuws dat de Zwift virtual videogame momenteel vaker gebruikt wordt door de wielrenners. Het is een videogame waarbij er online geraced wordt. Je kan achter een computer zitten en fietsen met verschillende mensen uit verschillende landen. Esajas maakte wel duidelijk dat je fysiek bezig bent te fietsen. Tenslotte gaf hij aan dat de wielerwedstrijden mogelijk pas na augustus weer hervat kunnen worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: