Rachied Doekhie: ‘Prins Bernardpolder niet geven aan Mahespalsingh’

Rachied Doekhie

Dat LVV-minister Rabin Parmessar er alles aan doet om de Prins Bernardpolder weer in de boezem van de Staat Suriname te brengen, is volgens NDP-parlementariër uit Nickerie, Rachied Doekhie, een heel goed gebaar. “Maar wanneer geruchten de ronde doen dat Johnny Mahespalsingh van de Westland Sama Group de Prins Bernardpolder wilt hebben, dan waarom pak je het af om het aan iemand te geven, die Adron naar de klippen heeft gestuurd?”, stelt Doekhie tegenover Dagblad Suriname. Hoewel Parmessar hem ondertussen al gerustgesteld heeft dat de polder in de boezem van de Staat blijft, blijft de NDP’er ervoor waken dat de zaak toch niet ‘in de handen van abanies’ belandt. De overheid is reeds vele jaren in een rechtsprocedure verwikkeld met de Sunda Group om de polder weer in eigen boezem te krijgen, nu de huur van de Sunda Group is geëxpireerd. Ondertussen zijn er vorige week al acties door LVV ondernomen om de kavels 1 tot en met 15 terug in gebruik te nemen, aangezien dit deel nooit is verhuurd. Deze actie liep echter uit de hand. Parmessar ziet de Prins Bernardpolder als de ziel van de rijstsector in Suriname, die in het leven was geroepen om zaaizaadproductie primair ter hand te nemen en voor het onderzoeken en ontwikkelen van rijstrassen. De bewindsman wilt de productie per hectare verder maximaliseren.

‘SML heeft hij gratis gehad en dat is zelfs een fiasco geworden’

Doekhie heeft eerder felle kritiek geleverd op het feit dat Wageningen naar Mahespalsingh is gegaan onder dubieuze voorwaarden. Hij voert aan dat onder geen enkel voorwaarde de Prins Bernardpolder in handen van Mahespalsingh moet komen, aangezien de ondernemer ook jaren voorzitter is van de raad van bestuur van Adron, die supervisie heeft over de zaaizaadproductie, en daar niets bijzonder heeft kunnen bewerkstelligen. “Ook het 40 hectare zaaizaadbedrijf Wageningen en lijn 6 en 7 Wageningen heeft hij naar de klippen gestuurd. SML heeft hij gratis gehad en dat is zelfs een fiasco geworden. Nu hoor ik dat men het wilt geven aan Mahespalsingh. Minister, u moet voorzichtig zijn. Deze mannen gaan jouw reputatie in de blubber trappen. Over het pompgemaal van Wageningen had ik al gewaarschuwd in DNA. Dat heeft men ook naar de klippen gestuurd, want men wilde niet luisteren”, aldus Doekhie.

Vernietigers van de rijstsector smokkelen zaaizaad uit Guyana

De NDP-parlementariër stelt dat ‘de vernietiger van de rijstsector’ nu juist zaaizaad uit Guyana smokkelt. “Wat voor voorbeeld is dat? Deze rovers hebben alle machines, tractoren van de Staat bij Wageningen gejat en ze hebben toch niets uit de grond kunnen stampen. Dus wij moeten deze fout niet meer maken om deze barbaren de Prins Bernardpolder te geven. Mijn ondersteuning heeft Parmessar wanneer hij de Prins Bernardpolder werkelijk in de boezem van de domeinen wilt brengen en LVV iets ermee gaat doen”, aldus Doekhie.

FR

error: Kopiëren mag niet!