Jogi: ‘14 DNA-leden hebben geen belang om verkiezingen te helpen verschuiven’

Mahinder Jogi

Het is volgens VHP-parlementariër Mahinder Jogi niet logisch om de geplande algemene, vrije en geheime verkiezingen van 25 mei te verschuiven. In gesprek met Dagblad Suriname zegt de VHP’er dat verschillende politieke partijen, waaronder ook de regerende NDP, al kosten hebben gemaakt en hun campagnes hebben opgestart. Daarnaast zijn ook de verschillende stembureaus in de districten al hard aan de slag om alles in kannen in kruiken te hebben voor de verkiezingsdag. Als voorbeeld noemt hij de actie van het Hoofdstembureau Saramacca, waarbij die het afgelopen week oriëntatiebezoeken heeft gebracht aan alle plaatsen in het district die als stemlocaties gebruikt zullen worden.  “In de praktijk zou het de NDP overigens ook niet lukken, omdat zij daarvoor dan tweederde meerderheid in het parlement nodig gaat hebben. Nu staat al vast dat 14 zittende leden niet geherkandideerd zijn. Hiervan zijn 10 van de NDP-fractie. Deze mensen hebben geen enkel belang meer bij of de verkiezingen wel of niet verschoven worden en ze zullen dus logisch niet meewerken aan de toestemming. Ze hebben niets meer te verliezen en Bouterse kan ze ook niet meer onder druk zetten”, benadrukt de VHP’er. De enige persoon die volgens hem nog wat belang heeft bij het verschuiven van de verkiezing, is president Desi Bouterse, omdat die dan hierdoor zijn 20 jaar gevangenisstraf kan ontwijken om uit te zitten. De parlementariër, die als lijstduwer geherkandideerd is namens de VHP in Saramacca, hoopt dat alles normaal doorgaat, gezien de vernietigende effecten van het regeerbeleid.

FR

error: Kopiëren mag niet!