Politieke Profielen: Stanley Fedries (NPS)

Wie is Stanley Fedries?

Ik Stanley Fedries,  ben geboren in het district Brokopondo te Brownsweg. Uiteindelijk heb ik mij in Paramaribo verder moeten ontwikkelen en bezit thans de MOB-akte Wiskunde. Vanwege deze achtergrond ben ik thans docent verbonden aan diverse MBO- en HBO-Opleidingen. Verder ben ik mede bestuurslid van de voetbalvereniging Tahiti, welke het dorp Brownsweg vertegenwoordigt in de naast hoogste klasse van de Surinaamse Voetbalbond.

Waarom ben je in de Politiek gestapt?

De keuze om de politiek in te gaan is niet vanzelfsprekend. Na jarenlange discussies in groepen van hoger ontwikkelden uit het district Brokopondo over de toekomst van het district en de belangstelling vanuit het beleid om het district en haar bevolking te ontwikkelen, kom ik tot de conclussie dat er geen documenten bestaan die een beleidsvisie bevatten over de ontwikkelingsrichting voor Brokopondo. Als onderwijsman hoor ik al vele jaren praten over een Middelbareschool voor het district. Deze ontberen we tot op heden. Zo zijn er nog tal van zaken die tot nog toe geroepen worden, maar waarvoor er niet echt plannen bestaan.

Waarom heb ik voor de NPS gekozen?

Stanley Fedries staat in de startblokken om zijn bijdrage te leveren. Het ligt aan de bevolking hem in de gelegenheid te stellen deze bijdrage te doen.  Uitgaande van mijn voornemens is mijn keuze voor de Nationale Partij Suriname een logische. Deze partij heeft een trackrecord van ontwikkeling brengen en een stabiel en gedosseerd programma uitvoeren, waarbij elke Surinamer ongeacht waar je bent op het Grondgebied mede kan profiteren van die Welvaart en Welzijn!

Wat wil je voor het volk doen als je gekozen wordt?

In de eerste plaats zie ik dat zelfs lantaarnpalen in Paramaribo van een moderne constructie zijn, maar dat de toestand in de dorpen van Brokopondo van 50 à 60 jaren terug, nog steeds in stand wordt gehouden. Ik wil een bijdrage leveren aan het verbeteren  van de woon- en leefsituatie van de districtsbewoners. 

  • De scholen moeten grondig gemoderniseerd worden; Weet u dat er nog scholen zijn in mijn district waarvan de vloer de originele grond is?
  • Het Middelbaar Onderwijs zal nu wel moeten komen in het district;
  • De Gezondheidszorg in het district moet naar een ander niveau;
  • De Hoofdwegen naar alle dorpen zullen moeten worden geasfalteerd. Sport- en recreatiefaciliteiten voor de totale bevolking van het district zullen moeten worden aangelegd;
  • Interne en externe busverbindingen zullen het leven van de districtsbewoners moeten vergemakkelijken;
  • Het Overheidshandelen zal naar een ander niveau gestuurd moeten worden;
  • Het creëren van  werkgelegenheid zal serieus moeten worden aangepakt; Waarom komt bijna alle grind en scherpzand uit Brokopondo en staan de verwerkingsfabrieken in Paramaribo en omtsreken ?
  • Er zal beleid voor het stimuleren van het jong ondernemersschap van het district ontwikkeld worden.

En last but not least, wil ik mij sterk maken voor de totale ontwikkeling van ons mooi land en mede zorgdragen, dat alle ongerechtigheden uit de afgelopen periode worden onderzocht en dat de schuldigen desnoods met behulp van bevriende naties hun straf niet ontlopen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: