Geen verschil merkbaar bij verkeersboetes

Hoofd Verkeershandhavingsteam (VHT), Maikel Van Els, zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat de politie ook onder de huidige omstandigheden normaal haar werk doet. Hij benadrukte wel dat bij de uitvoering van de taken de nodige veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen. Volgens het hoofd is er geen opvallende daling of stijging te merken bij het uitschrijven van verkeersboetes. Het verkeer is zoals gewoonlijk gedurende de dag vrij druk. Alleen in de nachtelijke uren zijn er minder voertuigen op de openbare weg, zulks vanwege de lockdown.

De meeste overtredingen begaat men gedurende de dag. Op een vraag zegt Van Els dat bepaalde groepen mensen wel thuisblijven vanwege de uitbraak van het Coronavirus, maar ook zij gaan later over straat om de nodige inkopen c.q. andere zaken in orde te maken. Het verkeer is naar zeggen van Van Els wel degelijk druk. Dit komt omdat er geen bussen rijden, waardoor de gewone burgers noodgedwongen met hun eigen voertuig de straat opgaan om hun werkplek te bereiken en ook om hun noodzakelijke boodschappen te halen. Behalve de dagelijkse surveillance is de politie in de avonduren ook intensief bezig, vanwege de controle in verband met de algemene lockdown.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: