Johnson gaat maandag weer aan de slag

De Britse premier Johnson gaat maandag weer aan het werk. Dat liet een woordvoerder van Downing Street zaterdagnacht weten. Johnson werd begin april ziek door covid-19 en moest een paar nachten op de intensive care doorbrengen. In zijn afwezigheid nam minister van buitenlandse zaken Dominic Raab zijn taken over. Maar er is groeiende kritiek over de trage reactie in het land op de uitbraak en de tekorten aan testen en medische materialen. Ook neemt de roep toe om versoepeling van de quarantainemaatregelen.

Het land gaat vanaf zondag ook acht mobiele testunits inzetten, bemand door het leger. Op die manier hoopt de regering dagelijks 100.000 testen te kunnen uitvoeren. Op dit moment worden er 28.760 mensen per dag getest. Het Verenigd Koninkrijk telt inmiddels meer dan 20.000 doden door het virus en bijn 150.000 besmettingen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: