Hajj bedevaart kan worden geannuleerd vanwege het coronavirus

De grootste gebeurtenis op de Islamitische kalender, de jaarlijkse hajj-bedevaart, is de laatste wereldwijde gebeurtenis geworden die door het coronavirus in gevaar wordt gebracht, waarbij de Saoedische autoriteiten voorstellen om reizigers uit te stellen om eind juli Mekka te bezoeken.

De laatste sluiting vond meer dan 200 jaar geleden plaats.

Mekka en Medina, de twee heilige steden die het middelpunt van de pelgrimstocht vormen, zijn de afgelopen maand in feite allebei gesloten voor bezoekers, een stap die tijdens de grieppandemie van 1918 niet is gezet.

De hajj, waarvan de jaarlijkse timing wordt gedicteerd door de maankalender, zou voor het laatst zijn geannuleerd in 1798. Het is niet doorgegaan bij ongeveer 40 andere gelegenheden vanwege ziekte en conflicten.

Het islamitische geloof vereist dat alle bekwame moslims het ritueel één keer in hun leven uitvoeren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: