Craftmarkt Albina gedeeltelijk verhuurd aan ondernemers

Momenteel worden er vanuit het commissariaat Marowijne Noord-Oost werkzaamheden uitgevoerd om de Craftmarkt van Albina te ontmantelen. De Craftmarkt werd opgezet om lokale ondernemers te stimuleren, maar de handel floreerde niet. Voor de plaatselijke bewoners was het onduidelijk wat de vervolgstappen zouden zijn, omdat zij op basis van geruchten hadden begrepen dat de markt zou worden verhuurd aan Chinese ondernemers. 

Districtscommissaris (dc) Freddy Daniel verduidelijkt aan Dagblad Suriname dat hij bezig is met het uitvoeren van beleid. “Dit wordt dan gecontroleerd door de districtsraad en de ressortsraad. De dc zegt dat hij werkzaamheden laat uitvoeren op de markt, en dat er een achterstand is om in te lopen.  Daniel geeft aan dat de markt een idee was van hem en dat zijn deur altijd open staat voor mensen, die willen weten wat de plannen zijn met de markt. Daniël vertelt echter dat hij eerder reeds had aangegeven dat hij bezig is om een vleugel van de Craftmarkt te ontmantelen, zodat deze opnieuw kan worden opgezet. Het doel is dat deze vernieuwde vleugel in de vorm van een magazijn zal worden verhuurd aan Chinese ondernemers. “De reden waarom hiervoor wordt gekozen, is omdat de markt betaald moet worden. Er zijn nu geen inkomsten uit het gebruik door de bevolking,  waaruit de markt zichzelf kan betalen”, licht de districtscommissaris toe. Dit verklaart waarom is gekozen voor het model om een deel van de markt te verhuren aan ondernemers, terwijl de andere bestaande vleugel wordt verhuurd aan de standhouders.  

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: