Vishal Sewkaransing: “Als je op mij stemt, dan heb je extra entertainment”

Een van de opmerkelijke nieuwe kandidaten die meedoet met de verkiezingen op DNA-niveau op 25 mei 2020, is Satijanand Vishal Sewkaransing. Hij staat namens de politieke partij Strei! op plek nummer 2 in het district Wanica gekandideerd en is op dit moment een van de populairste kandidaten op social media. Van memes tot posters met zeer opmerkelijke uitspraken. Sewkaransing doet mee om de doorsneeburger een echte stem te geven in De Nationale Assemblee (DNA).

Wie is Satijanand Vishal Sewkaransing?

Sewkaransing presenteert zichzelf als een gewoon simpele staatsburger, die via de politiek wil proberen om verandering te brengen in het land. In het dagelijks leven is hij ICT’er. “Ik heb eerder gekeken als andere mensen het konden doen, maar ik zag geen alternatief. Aangezien anderen hun best niet deden, heb ik besloten om het zelf te proberen. Ik kan me hand in vuur houden, want dat wat ik zeg, doe ik”, zegt hij aan Dagblad Suriname. Als de kiezer vuurwerk wilt zien, dan moet die volgens Sewkaransing op hem stemmen. Strei! doet in Paramaribo, Wanica en Commewijne mee met de komende verkiezingen. Volgens de Strei-kandidaat richt de partij zich voornamelijk op de zwevende kiezers en de kiezers die vanwege ontevredenheid niet meer naar de stembus gaan. “Ga deze keer naar de stembus en stem op Strei! Je hoeft niet speciaal op mij te stemmen, maar als je op mij stemt, dan heb je extra entertainment”, aldus Sewkaransing.

‘Er worden heel veel memes gemaakt over mij’

Sewkaransing is op zich geen onbekende en heeft vaker meegedaan bij de protestacties van onder andere ‘We zijn Moe’ van Curtis Hofwijks en de acties georganiseerd door Maisha Neus. Op social media circuleren daarom ook veel foto’s, waarop hij te zien is met protestborden waarop enkele zeer markante uitspraken, soms scheldwoorden, staan. Wanneer de krant hem hiermee confronteert, lacht hij en geeft hij aan dat dit veelal bewerkte foto’s zijn die door een goede vriend van hem zijn gemaakt en dan op social media zijn geplaatst. “Er worden heel veel memes gemaakt over mij en ik ben heel erg tolerant, waardoor ik ook kan meegaan ermee. Het trekt in ieder geval meer aandacht”, zegt de Strei!-kandidaat.

Opmerkelijke posters

Sinds zijn kandidaatstelling in Wanica is dezelfde vriend van hem een stapje verder gegaan door posters met heel opmerkelijke uitspraken te publiceren. Met teksten als ‘Als je wilt dat Diamond betaalbaar wordt’, ‘Om nog een side chick te kunnen permitteren’ en ‘als je geen bedelaar (meer) wilt zijn’ groeit de populariteit van Sewkaransing nog verder op vooral Facebook. “Het gaat erom om mensen aan het denken te zetten. Het heeft te maken met de economie, de onderliggende boodschap. Omdat hij het zo heeft gebracht, trekt de aandacht, omdat niemand zich zo profileert. Ik ben de enige die zaken op een andere manier brengt, omdat het zaken zijn die in de gemeenschap spelen. ’s Avonds wil je een beetje uitgaan, je wilt vertier en je hersenen een beetje tot rust brengen. Dat heeft ook met de economie te maken. Heel veel mensen hebben mij erover benaderd.” De politicus stelt dat haast alle kandidaten campagne voeren onder de termen ‘vooruitgang’ en ‘aardappel en uien’, maar op zo een manier iets naar voren brengen, middels een meme, werkt volgens hem beter. Hij staat compleet achter deze boodschap.

Dingen veranderen waarmee doorsneeburger worstelt

Het allereerste dat hij via De Nationale Assemblee (DNA) zal proberen te veranderen, indien hij op 25 mei 2020 gekozen wordt, zijn de problemen waarmee de doorsneeburger worstelt. “Op dit moment kan de burger niet genieten van zijn rechten. Weet je wat ik dagelijks meemaak? Als ik in het verkeer ben, dan komen mensen gewoon op straat, steken hun neus uit of slaan plotseling af. Men houdt zich niet aan regels. Waarom? Omdat er geen consequenties zijn. Als jij iemand aanrijdt, ga jij met de problemen zitten. Vooral als die persoon niet verzekerd is. Hij betaalt dan gewoon een boete en gaat weg. Dan heb jij hoofdpijn om je zaken in orde te brengen. Ook als je naar het politiebureau gaat, moet je dan menswaardig behandeld worden. Je moet niet als een vod worden behandeld en in een hoek geplaatst worden en pas worden geroepen wanneer die agent zin heeft”, stelt hij.

Geen samenwerking met NDP, HVB en BEP

Sewkaransing heeft geen strafblad op zijn naam. Hij adviseert om alleen te proberen om regeermacht te verwerven, waardoor Strei! een leidende rol kan hebben bij de regeringsformatie. In ieder geval wilt hij geen samenwerking zien met de NDP, HVB en BEP die nu in de regering zitten, omdat zij heel slecht beleid hebben gevoerd.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: