Doekhie hekelt misbruik avondpasjes in Nickerie

“Prostituees worden ’s avonds met pasjes vervoerd”

NDP-parlementariër Rachied Doekhie hekelt het feit dat personen in Nickerie flink misbruik maken van de avondpasjes, die door de autoriteiten aan essentiële personen zijn gegeven sinds de start van de partiële lockdown. Met zo een pasje heeft men toestemming om tussen 20.00 uur en 06.00 uur over straat te zijn.  “Het is net als de Domineestraat in de avonduren hier in Nickerie. Zelfs de waardeloze leeglopers beschikken over een pas. Deze personen lijden zeker aan infantiele neigingen, want ze rijden gewoon over straat. De politie heeft recent een auto onderschept met twee mannen erin, die over een pas beschikten. Toen zij in die wagen keken, zagen zij drie Venezolaanse prostituees op de achterbank. Als reden gaven de mannen aan dat zij die dames naar Wageningen moesten brengen. Skowtu taigi mi”, zegt de politicus aan Dagblad Suriname. De NDP’er stelt dat de dames toen weer moesten worden gebracht naar het politiebureau, maar dat de politie niet kon optreden tegen de twee mannen, omdat zij over geldige pasjes beschikten.

Lijst publiceren

De NDP’er stelt dat de districtscommissaris na moet gaan en de namen van de personen moet publiceren die over een pas beschikken. “Nickerie is klein. Dan zal je zelf zien dat de dc zelf, de regering, het NCCR en wij als volksvertegenwoordigers allemaal als een lachertje worden gezien. Het is gevaarlijk, want de partiële lockdown is om mensen te beschermen tegen het Coronavirus. Maar heri neti deng mang e rij. Vooral bij de huizen van mooie vrouwen”, aldus de NDP’er. Als assembleelid maakt Doekhie automatisch aanspraak op zo een ‘avondpas’, maar stelt dat hij tot nu toe maar één keer ervan gebruik heeft moeten maken. Aangezien het voor hem niet noodzakelijk is om elke avond uit huis te gaan, blijft hij rustig met zijn vrouw thuis.

De NCCR-coördinator, Jerry Slijngaard, benadrukte eerder dat het pasje bedoeld is voor essentieel werkverkeer. “Het is voor mensen die voor hun werk noodzakelijkerwijs en essentieel over straat moeten zijn om hun taken uit te voeren”, zei Slijngard. De partiële lockdown geldt ook voor de politie en militairen, benadrukte Slijngard. Personen uit deze diensten hebben geen automatische vrijheid om over straat te gaan. Pas wanneer ze dienst hebben gedurende die uren, mogen zij zich over straat bevinden. 

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: