Criminelen probeerden tijdens lockdown ATM-machine te kraken

Vijf criminelen hebben afgelopen maandag wederom getracht om een ATM-machine aan de Hendrikstraat bij een pompstation te forceren. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de overvallers alleen gekleed gingen in het zwart. Zij hebben eerst de bewaker van het pompstation overvallen en hem beroofd van zijn mobiele telefoon. Nadien hebben de daders getracht de ATM-machine te kraken, welke hen niet is gelukt. Na de mislukte daad verlieten zij de plaats met medeneming van de zaktelefoon van de bewaker. 

Op donderdag 26 maart in de ochtend hadden criminelen ook al geprobeerd om een ATM-machine, welke op het terrein van Rock Oil aan de Magentakanaalweg is ondergebracht, te kraken. De daad van deze criminelen is niet voltooid. Zij hebben uiteindelijk de plaats verlaten zonder medeneming van iets. Het is gebleven bij een mislukte roof. De ATM-machine is vernield. De politie heeft na de melding de geknevelde bewaker uit zijn benarde positie bevrijd. Hij bleef verder ongedeerd. Beide zaken zijn in onderzoek bij de recherche. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: