Veroorzaker verleende geen voorrang

De politie van Munder kreeg woensdagavond enkele minuten voordat de lockdown zou ingaan, de melding van een zware aanrijding tussen twee voertuigen op de hoek van de  Kernkampweg en de Margarethalaan. Uit het onderzoek blijkt dat de veroorzaker V.R., een beveiligingsman van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), op die bewuste avond reed in een pick-up (Ford Ranger). De benadeelde  J.A., zijnde een gouddelver, reed in een busje samen met de inzittende P.C. en D.D.. De bestuurder V.R. verleende op de voormelde kruising geen voorrang aan het busje, met als gevolg de botsing. Na de aanrijding is het busje enkele meters verwijderd gestopt. Uit de plaatselijke situatie werd geconcludeerd dat de bestuurders met vrij hoge snelheden hebben gereden. De aanrijding is rond 20.00 uur gebeurd. Het vermoeden bestaat dat de bestuurders zich hebben gehaast om hun bestemming te bereiken, voordat de lockdown zou ingaan. Beide voertuigen hebben aanzienlijke materiële schade opgelopen en werden door tussenkomst van een sleepdienst weggesleept. Er hebben zich geen ernstige persoonlijke ongelukken voorgedaan. De mede- inzittende hebben schaafverwondingen opgelopen. Beide bestuurders zijn in het bezit van een geldig rijbewijs.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: