Kunstenaar Ray Daal over “Corona Panya Pangi”

Ray Daal is een Surinaams kunstenaar. Zijn allernieuwste kunstwerk is “Corona Panya Pangi”.

Hij geeft aan in een interview dat het schilderij dat recent is verschenen op social media een mixed media schilderij is. Mixed media is een techniek waarbij er verschillende soorten materiaal aan te pas komen.

Het gaat over een werkstuk die in de tijd geboren werd toen Covid-19 nog een epidemie was. De vertoning was een vrouwelijke figuur onder een semi-abstracte  paraplu, hoewel het gezicht wel realistisch was. De ogen, neus en mond waren dus duidelijk zichtbaar. “Het materiaal dat ik hiervoor gebruikt heb is onder andere pangistof, totdat de pandemie uitbrak en Dr Ruben F. del Prado met een ludiek verhaal kwam over een mondlapje van pangistof. Ruben schreef op zijn eigen ludieke manier dat als men geen raad wist met de partiele lockdown, dat men dan moest gaan naaien. Ik moest er even om lachen want hij bedoelde natuurlijk mondlapjes van pangistof. Aangezien ik geen kleermaker ben en ik ook al eenmaal bezig was met pangistof besloot ik het gezicht van Corona dicht te plakken met pangistof. Frappant is dat dit schilderij genaamd ‘Corona Panya Pangi’ nu in de woonkamer hangt bij Dr Ruben F. del Prado,” aldus Ray Daal.

De kunstenaar begon in de jaren 80 in een klein bedrijfje waar hij als zeefdrukker en tevens reclameschilder was aangesteld. In zijn vrije tijd maakte hij portretten en ook anderssoortige tekeningen en schilderijen. In 1997 deed hij zijn officiële intrede als kunstenaar met een solo expositie ‘Multy Graph’.

Over de huidige situatie geeft hij mee: “De Covid-19 pandemie raakt een ieder en roept een heleboel emoties op. Wat we ook zien gebeuren is dat artiesten geprikkeld raken door bepaalde gebeurtenissen tijdens de pandemie. Een mooi voorbeeld is de ‘Doewet!’ uitspraak. Als veelzijdig kunstenaar laat ik me ook beïnvloeden door bepaalde verhalen of gebeurtenissen. Dat is nu ook weer het geval met ‘Corona Panya Pangi’. Tot slot: blijf thuis en wees creatief. Be safe”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: