Suripop XXI Gala Avond afgelast

De wereldwijde uitbraak van het COVID-19 virus heeft ook Suriname in haar greep. Zeker de entertainment industrie heeft te lijden onder de uitbraak van deze pandemie. In dit kader ziet het bestuur van de Stichting Bevordering Kunst en Kultuur zich genoodzaakt om de Suripop XXI Gala Avond af te gelasten. De 21e editie van het componistenfestival, was gepland voor 1 augustus 2020 in de Anthony Nesty Sporthal. Door de uitbraak van de pandemie zijn de voorbereidingen voor de uitgifte van de 12 finale composities in het gedrang gekomen.

Alhoewel de productie van de composities op een laag pitje voortgang heeft, komen andere onderdelen van de planning onder druk te staan zoals bijvoorbeeld de opnames van de videoclips, het uitbrengen van de CD en ook sponsorgelden hebben nu een andere voorkeursbestemming. Ook lijkt het ons niet gepast om een show van dit formaat voortgang te laten vinden, terwijl de stemming in ons land niet dienovereenkomstig is. Gezondheid en veiligheid staan voorop.

Op dit moment is er nog geen beslissing genomen over een alternatieve datum voor de Gala Avond. Na de afronding van de 12 finale producties zal er in overleg met de componisten een vervolgtraject worden uitgezet. Een nieuwe datum zal mede worden bepaald, nadat de situatie rondom de uitbraak van het Corona virus enigszins is genormaliseerd.

De Stichting Bevordering Kunst en Kultuur zou geen genoegen willen nemen met het presenteren van een show van mindere kwaliteit dan u van ons gewend bent en rekenen daarom op het begrip van de gemeenschap voor deze beslissing stelt Stichting Bevordering Kunst en Kultuur

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: