Politiemannen debet aan het overbrengen van Guyanezen

Buurtbewoners van de Ramadar Rajaramweg te Nickerie hebben op vrijdagmorgen 17 april gemerkt dat de politie 2 illegale Guyanezen, die op straat liepen, staande heeft gehouden en hen heeft overgebracht. Dit houdt dus in dat de illegalen in de avonduren onopgemerkt de grens oversteken en in ons land komen. Een politieman heeft bevestigd dat bijkans

10 illegalen Guyanezen zijn overgestoken, van wie er slechts 2 zijn aangehouden. Deze politieman zegt verder dat zijn collega’s van Clarapolder debet zijn aan deze smokkelpraktijken.  Zij laten dit toe voor een kleine vergoeding. De politie is bezig de overige 8 illegalen op te sporen.  Niet alleen in Nickerie, maar ook te Jarikaba hebben de burgers hun bezorgdheid geuit met betrekking tot de illegale Haïtianen. Onverantwoordelijke Haïtianen hebben eerste week april illegaal vanuit Frans-Gyana de oversteek gedaan naar Suriname en hebben zich vervolgens gevestigd op verschillende adressen in Suriname. Door de binnenkomst van deze illegalen wordt het veiligheidsplan van ons land in gevaar gebracht. Zij komen vanuit Sint Laurant, dat bekend staat als een risicogebied van het Covid -19-virus, naar Suriname. Zij wonen nu tussen andere landgenoten in Suriname. Jarikaba heeft de afgelopen week tal van deze gevallen gehad. Buurtbewoners zijn gebelgd en zijn bevreesd dat deze Haïtianen hun woonomgeving kunnen ontwrichten.  

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: