Beheerder begraafplaats desavoueert gezag van politie en brandweer

De beheerder van een begraafplaats heeft op donderdag 16 april het gezag van de politie en de brandweer genegeerd. Op die bewuste dag reed rond 18. 00 uur een brandweerman over de Doekhieweg. Hij zag een enorme rookontwikkeling en ging op onderzoek uit. Ter plaatse aangekomen, trof de alerte brandweerman een beheerder van een begraafplaats aan. Deze man was bezig gras te verbranden op het terrein. Toen de brandweerman hem hierover aansprak, ging de beheerder danig tekeer. De brandweerman vond dit heel erg en hij wendde zich tot de politie van Flora. De politie gaf aan dat zij de melding zou bekijken. Volgens de brandweerman stelde de bewaker zich provocerend op. Hij toonde het naambord van de begraafplaats en noemde daarbij zijn naam. De man desavoueerde met zijn handeling het gezag van de politie en de brandweer. Hij ging zelfs zover om te zeggen dat hij op zondag 19 april wederom gras zal verbranden en dat niemand hem kan beletten.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: