“Rovers hebben mij van de bank getrokken en op de vloer gesmeten”

“Op zaterdag 12 april was ik in diepe rust. Ik was op de bank in slaap gevallen toen de rovers mij van de bank hebben getrokken en op de vloer hebben gesmeten. Ik schrok hevig en zag drie criminelen in de woning van mijn zus alwaar ik momenteel logeer. Ik werd door een forse man, die Bigs werd genoemd, vastgehouden en een man met een slank postuur hield mij gedrukt op de vloer. Een derde stond op een afstand en was gewapend met een jachtgeweer met afgezaagde loop. Ze zeiden dat ik mij rustig moest houden in het Sranantongo en vroegen naar geld”, vertelt het slachtoffer R.P. Terwijl de rovers bezig waren, ging het alarm van de woning over. In opdracht van de daders heeft het slachtoffer het alarm uitgemaakt. De rovers hebben hem toen middels een verlengsnoer en een laken gekneveld. Alle vertrekken van de woning werden doorzocht door twee van de rovers alsook de vliering. De ene die gewapend was met het jachtgeweer stond bij de verdachte. Het huis werd compleet overhoop gehaald en de buit betreft geldbedragen in SRD en Euro, een televisie met bijbehorende box en twee mobiele telefoons. Na de daad heeft het slachtoffer zich bevrijd en zodoende heeft hij de politie kunnen inschakelen. De sterke arm heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en het blijkt dat de daders via de achterzijde van de woning en wel via een raam de woning zijn binnengedrongen. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht. De aangever zegt dat hij één van de verdachten heeft herkend. De politie is bezig met de opsporing van de rovers. Deze roof is in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 april gepleegd aan de Roggestraat. De eigenares van de woning is momenteel in het binnenland.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: