Oproepingskaarten kunnen nu aan de voorzijde worden bedrukt

De werkgroep Oproepingskaarten van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft op woensdag 15 april 2020 de oproepingskaarten die aan de achterkant zijn gedrukt door drukkerij Multiforms NV .

De oproepingskaarten zullen nu aan de voorzijde worden gedrukt. Dit zal onder strikte toezicht van het Korps Politie Suriname (KPS) gebeuren. “Bij het printen van de voorzijde van de oproepingskaarten wordt er gelet op alle persoonsgegevens van de kiezer, dus naam, adres en natuurlijk ook het

stembureaunummer waar zo een kiezer wordt gedirigeerd om te stemmen”, aldus Biza-directeur Putridewi Amatsoemarto.

Het Onafhankelijk Kiesbureau wordt bij het drukken van de oproepingskaarten in kennis gesteld en mag aanwezig zijn bij het proces. Net als bij de voorgaande verkiezingen zijn er ook bij deze verkiezingen extra oproepingskaarten gedrukt. Op basis van 385.000 kiesgerechtigden is de opdracht gegeven om 422.000 oproepingskaarten te produceren.

. Per district is er rekening gehouden met een risico factor van 1%. De redenen hiertoe zijn: mis-/her prints, uitprinten van duplicaten tijdens de periode van de colportage tot de dag voor de stemming en uitschrijven van duplicaten door de stembureau voorzitter op de dag van de verkiezingen. In de stemkist worden slechts een beperkt aantal blanco oproepingskaarten meegestuurd, in 2015 was dat tien per stembureau.

NII

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: