Sancties voor overtreders overheidsquarantaine

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de bevoegdheid om de opdracht te geven om mensen vanwege de huidige situatie in overheidsquarantaine te plaatsen. De Surinaamse wetgeving biedt deze voorziening. Dit zegt luitenant-kolonel Danielle Veira, directeur Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) .

Overste Veira zegt dat er in de quarantaine wetgeving sancties zijn opgenomen. “Deze zullen ook per brief worden medegedeeld aan de repatrianten.” Overste Veira noemde als voorbeeld een hechtenis van 6 maanden voor personen die willens en wetens de quarantaine wet overtreedt.

Op 20 april arriveren 200 Surinaamse ingezetenen, die ondergebracht zullen worden op verschillende locaties.

Alle locaties zijn gescreend en goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, laat de DNV-topvrouw weten. Torarica, Rivas Place, Residence Inn en Zorg Hotel zijn vier van de locaties die gereed zijn gemaakt.

Omdat Suriname niet over voldoende accommodaties beschikt om alle 900 repatrianten in een keer binnen te halen, zal na binnenkomst van de groep van tweehonderd een evaluatie worden gehouden.

Over de kwestie waarbij wordt aangegeven dat passagiers van de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) 700,- Euro moeten betalen om overgevlogen te worden naar Suriname zegt de veiligheidstopper het volgen: “Iedereen met een KLM vlucht, daarvoor moet er een maatregel worden getroffen. Of ze een voucher zullen krijgen van KLM. Je kan niet met een KLM-ticket op een SLM-vlucht. KLM-passagiers zullen daarover met hun vliegmaatschappij contact moeten opnemen.”NII

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: