Krishna Mathoera: Constant kijken naar nieuwe leiders

“Cherryl Dijksteel heeft veel sterke kanten”

Krishna Mathoera

In gesprek met Dagblad Suriname zegt VHP-parlementariër Krishna Mathoera dat er constant gekeken moet worden naar nieuwe leiders. Zo reageert zij op kritiek die er geleverd is op de kandidatenlijsten van Paramaribo. Zo was er uit bepaalde kringen heftige kritiek op kandidaatstelling van Cherryl Dijksteel op nummer 4 in Paramaribo. Mathoera, die lijsttrekker is in Paramaribo, stelt dat er constant gekeken wordt naar nieuwe leiders. “Er is altijd vraag naar betrouwbare, competente en integere leiders. Daarbij gaat het niet alleen om de mensen die in de partij zitten, maar iedereen in de samenleving moet erbij betrokken worden.”

Beter resultaat

“Het gaat erom dat je resultaat wilt en dat er draagvlak moet zijn. Hoe groter je draagvlak als partij, hoe beter de kansen om in bestuur terecht te komen. Om dan die dingen te doen voor de mensen die zeer noodzakelijk zijn. Zaken zoals betaalbare prijzen en goede, waardevaste salarissen voor de mensen. Dat wil je uiteindelijk bereiken met politiek; macht om goed beleid te ontwikkelen. Zodat mensen het beter hebben en dat heeft de VHP gedaan. Het is geen kwestie van parachutist, het gaat erom dat er elke dag gekeken wordt naar nieuwe leiders.”

Geen strafblad maar civiel vonnis

Eenieder heeft sterke en minder sterke kanten. Volgens Mathoera heeft Dijksteel veel sterke kanten en daar is ze ook op getoetst. “Zo is de selectie geschied. Zij heeft geen strafblad, zoals wordt beweerd maar het is een civiel vonnis. Veel mensen hebben dat. Er kunnen conflicten zijn tussen mensen en dat wordt voorgelegd aan de rechter. En dan bepaalt de rechter uiteindelijk. Wat erg zou zijn en zelfs onacceptabel, is als zij zich niet zou houden aan het vonnis van de rechter. Dan zou ik haar kwalijk nemen. We letten op integere mensen. Mensen die duidelijk corruptie verwikkeld zijn, worden niet gekandideerd. Daar is de partij duidelijk”, stelt Mathoera. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!