Regering bespreekt aanpak COVID-19 met dc’s

In het kader van de verlenging van de maatregelen in de strijd tegen het COVID-19 virus, heeft de regering samen met het NCCR en het COVID-19 Managementteam een onderhoud gehad met de districtscommissarissen (dc’s). Omdat de genomen maatregelen landelijk van kracht zijn, is het belangrijk om dit ook met de burgervaders- en moeders te bespreken, waarbij ook de input van de dc’s meegenomen wordt. Dit onderhoud was op zondag 12 april.

Hoewel in groten getale gehoor wordt gegeven aan de maatregelen, blijft de situatie bij de grensposten een heet hangijzer. Dit zegt minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. “De grenzen zijn gesloten maar de controleposten worden omzeild, waardoor mensen toch illegaal ons land binnenkomen, laat de RO-minister weten. Onze natuurlijke grenzen zijn meer dan 500 km lang.

“In het bestuursressort Boven Suriname zijn een aantal maatregelen getroffen, die door de regering en het COVID-19 team genomen zijn, onze lodges zijn afgesloten en we laten geen toeristen toe in het gebied.

In verband met de paasdagen wilden vele mensen richting de recreatieoorden trekken. Door de huidige maatregelen heeft het commissariaat een bericht doen uitgaan om vanwege de partiële lockdown liever niet te komen richting de recreatieoorden. “De mensen hebben zich eraan gehouden.”

NII

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: