Burger over hoge winkelprijzen: ‘Je hebt bijna geen keus’

Sinds de aanname van de valutawet is het onduidelijk wie het daadwerkelijk voor het zeggen heeft over de regels op het prijzen- en koersenfront. Hoewel deze wet de bedoeling had om alles te laten prijzen op basis van de veel lagere koersen van de Centrale Bank van Suriname, merkt de consument in de praktijk dat de prijzen in de winkels niet zijn verlaagd. Integendeel wordt de consument dagelijks geconfronteerd met aanhoudende prijsstijgingen. De meeste producten zijn in vergelijking met een maand terug nu met 25% tot 60% verhoogd. In vergelijking met drie maanden terug, komt het in sommige gevallen neer op een verhoging van bijna 100%. Ook in het binnenland zijn prijsstijgingen, zelfs van 50 en 100% op basisgoederen.  “Je hebt bijna geen keus, want als je het product nodig hebt ga je het uiteindelijk na het klagen toch moeten kopen. Het ministerie van Handel en Industrie doet niets. Ik pakte gisteren een product in de winkel dat een maand terug geprijsd was voor SRD 29,75 en moest tot mijn verbazing bij de kassa nu SRD 39,50 betalen. Ongeveer drie maanden terug was hetzelfde product nog voor SRD 18 te verkrijgen. Toen ik hierover een opmerking maakte, werd mij simpelweg medegedeeld dat ik de vrijheid had dit product terug te plaatsen”, zegt een consument. Volgens hem is deze trend haast in alle winkels, ook in de zogenaamde groothandelszaken, te zien.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: