‘Met de bus kon ik nog gemakkelijk naar de winkel’

Het is al langer bijna drie weken dat de particuliere bussen in een verplichte lockdown door de regering zijn geplaatst om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Hierdoor rijden zij niet. Tijdens een gesprek geeft de burger Tatsjiana aan dat het nu heel moeilijk voor haar is geworden, omdat zij gewend was dagelijks de bus te pakken. “Het thuis blijven voor onze veiligheid begrijp ik wel, maar om te kunnen eten en andere goederen te kopen moet je uiteindelijk toch uit huis en heb je vervoer nodig om lange afstanden af te kunnen leggen. Met de bus kon ik nog gemakkelijk naar de winkel, maar nu is dat niet meer mogelijk”, zegt Tatsjiana. Zij geeft aan dat er wel een winkel bij haar in de buurt was, maar dat die inmiddels al 3 jaren dicht is. Vandaar dat zij nu genoodzaakt is om lange afstanden af te leggen om haar boodschappen toch te kunnen doen. “Ik begrijp dat de bussen niet rijden, omdat we beschermd moeten worden tegen het Coronavirus. In de bussen zitten mensen dicht bij elkaar en de verspreiding kan zodoende ongemerkt plaatsvinden. Het is daarom belangrijk dat ze even stoppen met rijden. Het gevaar is groot en dat begrijp ik volkomen”, benadrukt zij. Daarom ging zij een aantal dagen met een taxi naar de winkel, maar dit is sinds een week terug veranderd, omdat er ondertussen wel goedkoper vervoer is. Het gaat volgens Tatsjiana om personen die hun voertuigen inzetten als busvervoer met inachtneming van de sociale afstand in het voertuig. De serviceverlening hier is anders dan reizigers gewend zijn. Dit om de verspreiding van het Coronavirus te beperken.

TM  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: