Torarica vangt repatrianten op en biedt honderd quarantaineplaatsen

In de strijd tegen het Coronavirus biedt ook hotel Torarica de helpende hand. Het bedrijf zal 100 personen, die nog vanuit het buitenland terug moeten naar Suriname accommoderen. Directeur Dave Boucke zegt dat het nog niet de groep betreft die donderdag uit Maimi is gearriveerd, maar verwacht dat de landgenoten die nog vanuit Amsterdam terug zullen keren worden opgevangen. “We hebben kamers beschikbaar gesteld om de mensen in quarantaine te houden, met inachtneming van alle protocollen en regels die er zijn waarbij we de veiligheid van ons personeel heel hoog in het vaandel houden”.

De directeur deelt mee dat er trainingen door het BOG zijn verzorgd hoe om te gaan met deze situatie. “Verder hebben de regering en het NCCR voor de mensen in quarantaine hele duidelijke richtlijnen opgesteld, waardoor het ook voor ons ook heel duidelijk is waarmee wij te maken hebben, want anders hadden wij natuurlijk ook nooit toestemming hiervoor gegeven”. Boucke geeft verder aan dat vanwege de maatschappelijke verantwoordelijkheid Torarica participeert in het beschikbaar stellen van quarantainefaciliteiten in het hotel. “Het zou asociaal zijn wanneer we geen ondersteuning zouden verlenen”. Het bedrijf zal over permanente beveiliging beschikken dat erop toeziet dat de betrokkenen niet in en uit lopen en zich aan de protocollen houden. Dit is in samenspraak met het NCCR. Behalve Torarica blijken ook andere hotels en andere appartementcomplexen zich te hebben opgegeven om medewerking te verlenen aan deze nationale zaak, laat de directeur van Torarica tot slot weten. 

RB

%d bloggers liken dit: