Ouders zijn hoofdverantwoordelijk voor hun kinderen

Het is de politie opgevallen dat voornamelijk in de woonbuurten die liggen in het zuidelijk deel van Paramaribo, heel wat jongeren zich na 20.00 uur in de avond op straat ophouden. Vanwege de uitbraak van het Coronavirus heeft de president van Suriname aangekondigd dat men zich tussen 20.00 uur tot 06.00 uur niet op straat mag begeven als het niet noodzakelijk is. “In de vermelde buurten zijn de jongeren tijdens de verboden uren nog op straat en ze zijn zeer provocerend bezig”,  zegt hoofdinstructeur Humphrey Naarden. Hij doet een dringend beroep op de ouders c.q. verzorgers om hun kinderen aan te spreken. “Want als de politie ter plaatse verschijnt, zal zij ongeacht of het nu gaat om herrieschoppers of niet, hen afvoeren en als er hard moet worden opgetreden zal de politie dat ook doen.” De politie rijdt sinds woensdag 1 april in diezelfde buurten met een megafoon rond om de ouders aan te spreken zodat zij beter op hun kinderen letten. “De ouders zijn de eerste verantwoordelijken en zij moeten erop toezien dat hun kinderen voor 20.00 uur thuis, dus binnenshuis, moeten zijn en zich niet op straat mogen begeven. Als ouder moet je steeds weten waar je kind zich ophoudt. Daarom doet de politie een beroep op de ouders om er op toe te zien dat hun kinderen thuis blijven”, aldus Naarden.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!