Mexicaanse brouwers stoppen productie

Mexico, ’s werelds grootste bierexporteur, roept zowel productie als binnenlandse distributie een halt toe. Dit omdat de staat oplegt alle niet-essentiële economische activiteiten stil te leggen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Heineken Mexico, dat biertjes als Dos Equis en Sol brouwt, zei gisteren de landelijke distributie in Mexico op te schorten. Wel wordt nog een minimum hoeveelheid bier geproduceerd in zijn zeven brouwerijen in het land om ‘onomkeerbare effecten’ te voorkomen die het ‘onmogelijk maken om onze economische activiteiten te hervatten’, aldus het bedrijf in een verklaring.

De grootste rivaal van het bedrijf, Grupo Modelo (onderdeel van AB Inbev ABI€39,84-0,83% , de grootste bierbrouwer ter wereld) heeft soortgelijke maatregelen getroffen. Grupo Modelo brouwt onder meer Corona-bier.

Jaarlijks verkopen Mexicaanse bierbrouwers samen voor zo’n $4 mrd aan bier. De Verenigde Staten is daarbij een van de belangrijkste afzetmarkten. In de VS zelf komt het meeste geïmporteerde bier uit Mexico, dat er een marktaandeel heeft van zo’n 70%, aldus het Amerikaanse Beer Institute.

error: Kopiëren mag niet!