Amerikaanse regering adviseert mondkapjes

De Amerikaanse regering raadt Amerikanen nu aan om gezichtsbedekking te dragen om zich te beschermen tegen het coronavirus. Dat zei president Trump vrijdag tijdens de dagelijkse persconferentie. Hij voegde hieraan toe dat hij er zelf geen zou dragen. ‘Het is een vrijwillig ding,’ aldus Trump. Met de beslissing volgt de regering een aanbeveling van de overheidsinstantie Centers For Disease Control and Prevention (CDC) op.

Het Witte Huis communiceerde de afgelopen weken dat het dragen van gezichtsbescherming niet nodig was om de verspreiding van het virus af te remmen. Nu neemt het toch de aanbeveling van de CDC over, omdat uit onderzoek blijkt dat mensen het coronavirus ook kunnen verspreiden zonder dat zij symptomen hebben.

De aanbeveling mag niet worden gezien als een vervanging van bestaande maatregelen, zoals afstand houden. Ook zei Trump dat de regering het gebruik van medische mondkapjes afraadt voor de meeste mensen. Meerdere Amerikaanse staten verwachten op de korte termijn tekorten aan mondkapjes. Mensen kunnen volgens de president thuis gezichtsbedekkingen van stof maken.

Er zijn in de Verenigde Staten het afgelopen etmaal 1480 sterfgevallen gemeld, het hoogste aantal coronadoden op één dag.

error: Kopiëren mag niet!