“Het is nu moeilijker geworden”

“Het betalen van vaste lasten en huur zijn niet gegarandeerd. Laat staan dagelijkse voeding voor het gezin op tafel zetten. Vanwege de virusuitbraak in Suriname is het inkomen van haast eenieder drastisch gedaald in de afgelopen drie weken. Denk bijvoorbeeld aan marktverkopers, hosselaars, schoonmaaksters of mensen in de bouwsector. Hun werk komt weg te vallen en de meeste van hen wordt dus niet uitbetaald. Deze groep is groot, dan praten we niet eens over de mensen die reeds werkloos waren. “Het is nu moeilijker geworden. Ondanks er toezicht was van de politie konden wij nog hier en daar een hossel doen, maar nu het virus is bijgekomen, is het heel moeilijk geworden”, zegt een hosselaar tijdens een gesprek aan de krant. Hij benadrukt dat ook de geldontwaarding een probleem met zich meebrengt. “Als hosselaar probeer ik op alle positieve manieren aan geld te komen. Naast goud opkopen, wissel ik ook vreemde valuta en dat geeft nu ook problemen. Ik hoop niet dat dit langer duurt. De meeste mensen zullen dan in hun reserves moeten gaan. Die zijn nu, met de prijzen in de winkels voor levensbehoeften, hard nodig om voeding op tafel te zetten voor het gezin. Momenteel ben ik de enige kostwinner in huis. Mijn vrouw zit nu zonder werk en moet zich ook nog geïsoleerd houden met de buitenwereld voor de veiligheid van onze kinderen. Het is echt zwaar geworden. Hoe lang gaat men klagen? Door te klagen, komt men uiteindelijk niet vooruit, maar door te proberen, in dit geval gehoorzaam en zo voorzichtig mogelijk te blijven, kom je wel aan een alternatief. Het is nu kijken en wachten wat er verder zal gebeuren. Wij kijken allemaal uit naar een vooruitstrevend land en een stabiele economie”, zegt de hosselaar. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: